езерата КАСТОРИЯ и МАЛА ПРЕСПА Вергина, Кастория, езерото Мала Преспа, остров Св.Ахил, Едеса, Пелла
Маршрут: Вергина, Кастория, езерото Мала Преспа, остров Св.Ахил, Едеса, Пелла

Хранене: HB

3 дни / 2 нощ.

Цена от: 245 лв.
Дати на отпътуване:
22.05.2021,  18.06.2021,  04.09.2021,  24.09.2021,  15.10.2021

езерата КАСТОРИЯ и МАЛА ПРЕСПА
Маршрут: Вергина, Кастория, езерото Мала Преспа, остров Св.Ахил, Едеса, Пелла
Продължителност: 3 дни/2 нощувки
Включен пансион: 2 закуски и 2 вечери
Дати на отпътуване: 16.04.2021, 30.04.2021, 22.05.2021, 18.06.2021, 04.09.2021, 24.09.2021, 15.10.2021,Възможност за отпътуване и връщане от/до:
района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик (с допълнително заплащане)
района на Благоевград, Дупница, Радомир, Перник
Автогара София и ЖП гара София.

Програма на пътуването:
1 ДЕН /СОФИЯ – ВЕРГИНА – КАСТОРИЯ/
Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 07.00ч. Пристигане около обяд района на град Вергина, в близост до който се е намирала древната македонска столица - Еге. Възможност за посещение на гробницата на Филип II Македонски. Отпътуване за град Кастория (Костур) – живописно разположен амфитеатрално на полуостров в езерото Кастория (Орестиада). Градът се слави като център на кожухарството от византийско време до днес. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря в ресторант. Нощувка.

2 ДЕН /КАСТОРИЯ – МАЛА ПРЕСПА – СВ.АХИЛ – КАСТОРИЯ/
Закуска. Отпътуване за езерото Мала Преспа. Посещение на остров Свети Ахил където се намират развалините на средновековния български град Преспа - бивша столица от времето на цар Самуил. Разглеждане на останките от базиликата Св.Ахил където е открит гроба на цар Самуил и мощите на Св.Ахил Лариски. Връщане в Кастория. Разходка в старата част на града: тук са запазени много средновековни църкви, които са основна негова забележителност. Вечеря в ресторант. Нощувка.

3 ДЕН /КАСТОРИЯ – ЕДЕСА – ПЕЛЛА – СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване за Едеса (Воден) – наричан още “градът на водата” заради многото водопади, води и зеленина сред които е разположен. Свободно време за самостоятелно разглеждане на водопадите и снимки. Отпътуване за Пелла – древната столица на Македонското царство и родно място на Александър Македонски. Разглеждане на останките от древния древния дворец и музея. Продължаване по пътя за България. Пристигане в София вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:

човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
 245 лв.  230 лв.  290 лв.  200 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
2 нощувки 2 закуски в хотел 2/3* в / в района на Кастория
2 вечери в ресторант в близост до хотела
транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/
водач от фирмата организатор
екскурзоводско обслужване
групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 50 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица № 00088466/13062010010407/11.05.2020 г. със срок на валидност 11.05.2020 - 10.05.2021. Лимити на отговорност: 25 000 лева

Телефони за спешна връзка с Туроператора:
от понеделник до петък: 00359 2 980 2774; 00359 888 655515
събота, неделя и празнични дни: 00359 888 655515


към пълната версия на сайта
Copyright © 2015
Powered by