БИЕЛИНА, ТУЗЛА и етно село СТАНИШИЧИ
Маршрут: БИЕЛИНА, ТУЗЛА и етно село СТАНИШИЧИ

Хранене: HB

3 дни / 2 нощ.

Цена от: 275 лв.
Дати на отпътуване:
24.09.2021,  15.10.2021

БИЕЛИНА, ТУЗЛА и етно село СТАНИШИЧИ
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Включен пансион: 2 закуски, 2 вечери
Дати на отпътуване: 16.04.2021, 30.04.2021, 22.05.2021, 18.06.2021, 04.09.2021, 24.09.2021, 15.10.2021Възможност за отпътуване и връщане от/до:
района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик (с допълнително заплащане)
района на Благоевград, Дупница, Радомир, Перник
Автогара София и ЖП гара София.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕ:
1 ДЕН / СОФИЯ – БИЕЛИНА /
Отпътуване от София в 06.30ч. от паркинга пред стадион Васил Левски. Преминаване през ГКПП Калотина и пътуване по маршрут Ниш – Белград – Сремска Митровица – Биелина.
В късния следобяд пристигане в Биелина, разположен в североизточната част на Република Сръбска в Босна и Херцеговина, в сърцето на област Семберия. Регионът има плодородна земя (някога там се е намирало Панонско море), климатът е умерено-континентален, а населението му е предимно сръбско. Разположен на мястото където се сливат реките Дрина и Сава, близо до границите на три държави, на кръстовището на важни пътища, Семберия прилича на красив народен килим, в който са вплетени плодородни ниви и зеленчукови градини, ливади и гори, води и хълмове, живописни села и град Биелина, богатото минало и съвременния живот. Благодарение на традиционното местно гостоприемство, община Биелина стана атрактивна туристическа дестинация, посещавана от все повече местни и чуждестранни туристи. Местните жители все повече осъзнават туристическите възможности на родината си и инвестират значителни средства в развитието на този икономически бранш.
Настаняване в хотел. Кратка почивка. Туристическа обиколка на града: ще започнем от централният градски площад Цар Петър I Караджорджевич, ще видим символът на града и пазителят на неговата история - паметникът на цар Петър I, сградата на Кметството, една от най-старите сгради в града – Музеят на Семберия, сградата на Културният център. Посещение на Манастира Св.Василий Острошки - новопостроен манастирски комплекс, разположен в самия център на града, обхващащ площ от 3 500 м2. Следва Църквата Св.Георги от 1872г, построена в смесица от руски и византийски стил.
Свободно време.
Вечеря. Нощувка

2 ДЕН / БИЕЛИНА – ТУЗЛА - БИЕЛИНА /
Закуска. Посещение на манастира Св.Петка – един от най-красивите манастири в района, намиращ се в покрайнините на града. Манастирът е с пет златни купола, построен е от масивна тухла, в руски стил и се състои от две църкви. Долната църква, крипта , е посветена на Св. Сергей Радонежски и стените му са украсени с икони на руски светци. Горната църква е посветена на Св.Петка и е украсена с обичайните композиции от сръбско-византийския стил .
Отпътуване за град Тузла третият по големина град в страната. Първите писмени сведения за града датират от 950 г., когато той е бил под юрисдикцията на Унгария. Името Тузла идва от турската дума „Tuz“, която означава "сол", тъй като в околностите на града има големи находища на този минерал. В средата на 17 век Тузла става част от Османс ката империя и основен център за производство на сол. В същото време градът започва своето икономическо развитие, превръщайки се в място за концентрация на различни занаяти. Тузла отдавна е популярна сред туристите, защото именно тук се намира единственото солено езеро в Европа. Пешеходна разглеждане на централната част на града: площада на Свободата, площад Капия, Солния площад, Чаршийската джамия, Шарената джамия, Градския парк, Катедралата Успение Богородично. Свободно време.
Връщане в Биелина.
Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / БИЕЛИНА - етно село СТАНИШИЧИ - СОФИЯ /
Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на етно село Станишичи, разположено на 3 км. от Биелина. Етно селото е основано през 2003 г., благодарение на вдъхновението и усилията на Борис Станишич. Именно любовта му към сладките стари времена го довела до идеята да създаде цял етнографски комплекс. Борис Станишич прекара няколко години, пътувайки из сръбски села, разположени в централния район на Босна, където открива много стари къщи и предмети даващи представа за облеклото, културата и ежедневието на хората от края на 19 и началото на 20 век. Резултатът от търсенията му е автентичното планинско село „Станишичи“, разположено насред равнината на Семберия. Днес в селото се открояват две части. Едната изобразява светския живот и е изградена от дърво. Състои се от дървени къщи, които са свързани помежду си с павирани каменни пътеки, а в центъра на селото има две езера. Втората част е с духовен характер и е представена от средновековна архитектура, изградена от камък, която всъщност представлява съвкупност от реплики с историческо и религиозно значение. В средата на комплекса е манастира на Св. отец Никола, вярна реплика на манастир Куманица в долината на река Лим в Сърбия.
Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:

човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете 2-11,99г. в стая с 2-ма възрастни
 275 лв.  275 лв.  340 лв.  245 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбинаот непътуващия родител/непътуващите родители.Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 50 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪ Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица № 00088466/13062010010407/11.05.2020 г. със срок на валидност 11.05.2020 - 10.05.2021. Лимити на отговорност: 25 000 лева.

Телефони за спешна връзка с Туроператора:
от понеделник до петък: 00359 2 980 2774; 00359 888 655515
събота, неделя и празнични дни: 00359 888 655515

към пълната версия на сайта
Copyright © 2015
Powered by