Полуостров ИСТРИЯ – Синьо-зеленото „сърце” на Хърватия
Маршрут: Загреб, Риека, Опатия, Пореч, Пула, Ровин

Хранене: HB

6 дни / 5 нощ.

Цена от: 805 лв.
Полуостров ИСТРИЯ – Синьо-зеленото „сърце” на Хърватия
Маршрут на пътуването: Загреб, Риека, Опатия, Пореч, Пула, Ровин
Възможност за допълнителна екскурзия до крайбрежните градове на Словения: Копер, Изола и Пиран, както и до Национален парк Бриони
Продължителност: 6 дни / 5 нощувки
Включен пансион: 5 закуски и 5 вечери
Хотел на полуостров Истрия: VILLAS RUBIN RESORT 3*, Ровин | https://www.maistra.com/properties/villas-rubin-resort/#/
Дата на отпътуване: 19.09 – 24.09.2023 - Имаме жена за комбинация в стая.
ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДВУПОСОЧЕН ОРГАНИЗИРАН ТРАНСФЕР ДО И ОТ СОФИЯ СРЕЩУ ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ:
Бургас - 75 лева; Сливен – 65 лева; Стара Загора – 55 лева; Пловдив – 50 лева, Пазарджик - 45 лева.
Необходима е предварителна заявка, потвърждава се при желаещи 15-17 души по маршрута.

ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ОТПЪТУВАНЕ И ВРЪЩАНЕ ОТ/ДО:
Района на Дупница, Перник
Автогара София и ЖП гара София


Програма на пътуването:
1 ДЕН /СОФИЯ – ЗАГРЕБ/
Отпътуване от София в 06.00ч. от паркинга пред стадион „Васил Левски”.
Транзитно пътуване към Хърватия по маршрут: София - Белград - Загреб. Пристигане в Загреб в късния следобяд. Панорамна обиколка и пешеходна разходка в хърватската столица: площад Бан Йосип Йелачич, Катедралата, площад Каптол, улица Илица, Горни град, църквата Св.Марк.
Настаняване в хотел в / в района на Загреб. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН /ЗАГРЕБ - РИЕКА – ОПАТИЯ - РОВИН /
Закуска. Отпътуване за Риека – морската столица на Хърватия. Туристическа програма: посещение на хълма Трсат със средновековната крепост Трсат и църквата Дева Мария. Пешеходна разходка в Старата градска част на Риека.
Посещение на Опатия - най-популярния хърватски курорт, който благодарение на своя мек климат, живописна природа и море, привлича туристи от цяла Европа още от началото на миналия век.
Настаняване в хотела в Ровин. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН /РОВИН - ПУЛА - ПОРЕЧ - РОВИН /
Закуска. Отпътуване за Пула. Историята на Пула започва от мита за аргонавтите и търсенето на Златното руно. Това е домът на хистрите, римляните и венецианците. Различни слоеве от историята изобразяват този уникален град, в който римските храмове се противопоставят на бароковите дворци, раннохристиянските църкви стоят лице в лице в австрийските вили, а останките от средновековни стени се пресичат от античните градски порти. Пешеходна туристическа програма: Амфитеатъра, вратата на Херкулес, Римската арка, Кметството, храма на Август.
Отпътуване за Пореч. Пешеходна туристическа програма в старата част на Пореч - в тази бивша римска колония можете да се насладите на забележителностите на романтичната архитектура с красиви венециански готически дворци, които ще превърнат вашата разходка в незабравимо преживяване. Оригиналният вид на уличките на старият град е запазен до днес. По време на управлението на византийския император Юстиниан, Пореч достига своя най-висок връх. Доказателство за това е Еуфразиевата базилика, която е една наистина спираща дъха гледка. Построена е в средата на VI в. във византийски стил, а мозайките на предната и вътрешната част са наистина едно от най-красивите произведения на изкуството в света. Сграда е включена в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство.
Връщане в Ровин. На красивия западен бряг на Истрия, точно под Лимския канал е най-романтичното място на средиземноморието. Град Ровин-Ровиньо е подходящата дестинация за всички, които мечтаят за сантименталната атмосфера на отдавна изгубените времена. Поради липсата на пространство, къщите са строго изградени, улиците са тесни и площадите са малки, все още недокоснати от модерния градски план. Пешеходна разходка в града.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН /РОВИН - по желание допълнителна екскурзия до Национален парк БРИОНИ /
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до Национален парк Бриони – група от четиринадесет зелени острова, които са една от най-популярните туристически атракции на Хърватия, изключителен пример за хармония, постигната чрез преплитането на природата и човешката дейност. Красива природа, живописно крайбрежие, атрактивни животни, хотели, забележителности и интересни легенди - това са само част от изненадите, което ви очакват при посещението на остров Велики Бриюн, най-големият, най-красивият и най-посещавания от островите в архипелага. На острова се стига след 15 минутно пътуване с корабче от малкото градче Фажана. Разглеждането на острова е с туристическото влакче и ходене пеш и е с продължителност около 3-4 часа.
Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН /РОВИН – по желание допълнителна екскурзия до КОПЕР, ИЗОЛА и ПИРАН/
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до бисерите на Словения : Копер, Изола и Пиран.
Отпътуване за Копер – очарователен средиземноморски град с богата история. Той е най-голямото пристанище и шестият по големина град в Словения. Фасадите на сградите и техният интериор разкриват хилядолетната история на град Копер, Джустинополис, Каприз, Венецианската република, разцветът на готическата и възрожденската епоха. Преплетените тесни улички водят до централния площад, украсен с най-голямата катедрала в Словения. Туристическа програма: площада на Тито, катедралната църква Успение Богородично, Часовниковата кула, Лоджията, Преторианския дворец.
Изола - древно средиземноморско селище с тесни средновековни улички и ярко оцветени фасади на сградите, запазило своите оригинални традиции в риболова и виното.
Пиран - най-красивият град на словенското крайбрежие. Целият стар пристанищен град с останки от средновековни стени е защитен като културно-исторически паметник. Стръмните улички с тесни къщи, които се спускат по склона от църквата до главния площад край брега, подчертават средиземноморския характер на това място. Космополитният морски град, който се е развивал под влиянието на съседна Венеция, се счита за един от най-характерните и най-живописни градове на Адриатическото крайбрежие.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН /РОВИН – СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване към България. Пристигане в София в късно през нощта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:
човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
805 лв. 805 лв. на запитване 690лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Пула: Амфитеатъра – 10 евро; храма на Август – 3 евро;
Пореч - Еуфразиевата базилика – 7 евро;

ВАЖНО!!! В случай на покачване на цената на горивата, е възможно въвеждане на доплащане за гориво. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомени своевременно, в случай че такова доплащане се наложи. !!!

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 200 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 40 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
--20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
--7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
--48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица № 13052310000365 / 03.05.2023г. Период на застрахователно покритие: 11.05.2023г. до 10.05.2024г.


към пълната версия на сайта
Copyright © 2015
Powered by