Непознатата ТРАНСИЛВАНИЯ | Крайова, Сибиу, Турда, Алба Юлия, Хунедоара, Дева, Лугож
Маршрут: Крайова, Сибиу, Турда, Алба Юлия, Хунедоара, Дева, Лугож

Хранене: HB

4 дни / 3 нощ.

Цена от: 435 лв.
Дати на отпътуване:
24.05.2023,  21.09.2023

Непознатата ТРАНСИЛВАНИЯ
Маршрут: Крайова, Сибиу, Турда, Алба Юлия, Хунедоара, Дева, Лугож
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Включен пансион: 3 закуски и 3 вечери
Дати на отпътуване: 24.05.2023, 21.09.2023Възможност за отпътуване и връщане от/до:
района на Дупница, Перник
Автогара София и ЖП гара София.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
1 ДЕН /СОФИЯ – КРАЙОВА - СИБИУ/
В 07.00ч отпътуванеот София, от паркинга пред стадион Васил Левски. Пътуване към Крайова. Градът е оставил своята следа в българската история - на 7 септември 1940 г. в румънския град е подписана Крайовската спогодба, съгласно която България си възвръща Южна Добруджа, отнета по силата на Букурещкия договор от 1913 г. Разходка из централния площад Михай Витязул с църквата „Св. Троица”. Продължаваме към родния град на румънския президент Клаус Йоханис – Сибиу. Градът е основан в края на XII в. от немски заселници и през 2007 г. е избран за Културна столица на Европа. Настаняване в хотел в/в района на Сибиу. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН /СИБИУ– ТУРДА – АЛБА ЮЛИЯ/
Закуска.Туристическа програма в Сибиу – централния площад Piata Mare.Продължаваме към по-малкия площад Piata Mica. Там се намират Гилдията на касапите и Люксембургската къща – стара сграда строена в началото на XV в. Посещаваме и третия основен площад в Сибиу – Хует. Завършваме обиколката на града с посещение на Православната Катедрала „Св. Троица”. Отпътуване за град Турда. Посещение на основната атракция в града – Солната мина, където се е добивала каменна сол. Мината предлага възможност за посещение на множеството подземни галерии, стени на които са оцветени в различни нюанси или са покрити с бели кристали. Въздухът и солните изпарения в мината са с доказани ползи срещу алергии и заболявания на дихателната система. В мината има детска зала предназначена за игра, зала в която ще видите 112 метрова яма, с кристално ясно ехо, а от там обиколката продължава към огромните подземни зали, където се е добивала солта, които са с дълбочина между 40-120 метра. В мината е добивано сол до 1932 г., когато е затворена, за да възкръсне 60 години по-късно, като туристическа атракция. Днес в подземните галерии може да играете мини голф, тенис на маса, билярд, боулинг и др. Продължаваме за Алба Юлия и настаняване в хотел в града. Градът е основан като крепост през X в. от унгарския благородник Гюла. Неговото име било преведено на румънски като Юлий и от там идва името на града Алба Юлия – бялата крепост на Юлий. Градът е бил столица на Трансилвания от 1541 до 1690 г. Вечеря. Нощувка в/в района на Алба Юлия .

3 ДЕН / АЛБА ЮЛИЯ – ХУНЕДОАРА – ДЕВА - ЛУГОЖ/
Закуска. Туристическа програма в Алба Юлия – православната катедрала „Св. Троица”. Продължаваме към Хунедоара, за посещение на замъка на благородническата фамилия „Хуниади”, около който е възникнал града през XIV в. Внушителните размери, както и архитектурните красоти на замъка го нареждат сред най-ценните паметници на Средновековното изкуство. Той е пример за изключително сполучлива смесица от архитектурни стилове, като Готически, Ренесанс и Рококо.В замъка е бил затворен Влад III Дракула за цели седем години след падането си от власт през 1462г. Отпътуване за град Дева. Туристическа програма в Дева - дворецът от XVI в. Магна Курия, в който днес се намира „Музеят на Дакийската цивилизация”, сградата на Съда, Общината, православната църква „Св. Никола”. Продължаваме към град Лугож. Настаняване в хотел в/в района на Лугож. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН /ЛУГОЖ – СОФИЯ/
Закуска. Кратка панорамна обиколка в централната част на Лугож – църквата „Успение Богородично”, сградата на общината, Католическата Катедрала, старата сграда на Общината и палата Беян. Отпътуване за България по маршрут Лугож – Турну Северин – Калафат – Видин – София. Пристигане късно вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:
Човек в двойна стая Трети възрастен в стая Единична стая Дете до 12г. в стая с 2ма възрастни
435 лева 415 лева 515 лева 385 лева

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел с 3* в/в района на Сибиу
• 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел с 3* в/в района на Алба Юлия
• 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел с 3* в/в района на Лугож
• транспорт с туристически автобус 3*
• билети за ферибота Оряхово - Бекет
• водач от фирмата организатор
• екскурзоводски услуги
• Групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 4000 евро (за лица над 65г има доплащане)

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Солна мина "Турда": възрастен -60 леи, деца/ученици - 30 леи
Замъка "Хуняди": възрастен - 40 леи, деца/ученици – 10 леи, Фото такса - 6 леи
Входните такси се заплащат индивидуално от туристите.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 100 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 40 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.

Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица №00088466/13062110000529/03.05.2022г. Период на застрахователно покритие: 11.05.2022г. до 10.05.2023г.към пълната версия на сайта
Copyright © 2015
Powered by