БУКУРЕЩ, Синая, Замъка Пелеш и Замъка Бран
Хранене: HB

3 дни / 2 нощ.

Цена от: 245 лв.
Дати на отпътуване:
24.09.2021,  15.10.2021

Уикенд екскурзия
БУКУРЕЩ, Синая, Замъка Пелеш и Замъка Бран
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Включен пансион: 2 закуски и 2 вечери
Дати на отпътуване: 04.09.2021, 24.09.2021, 15.10.2021,Възможност за отпътуване и връщане от/до:
района на Благоевград, Дупница, Радомир, Перник
Автогара София и ЖП гара София.

Програма на пътуването:
1 ДЕН /СОФИЯ – БУКУРЕЩ/
В 06.30ч отпътуване от София от стадион Васил Левски по маршрут: София - Русе - Дунав мост – Гюргево - Букурещ. Пристигане в ранния следобед в Букурещ – най-големият град в Югоизточна Европа. Известен със своите широки булеварди и великолепни сгради в стил Бел епок, в началото на 20 век града получава прозвището „Малкия Париж", заради приликата с френската столица.Туристическа програма: Триумфалната арка, Народният театър-символ на театралната бохема, храмът на музиката „Атене” – концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, площадът на Революцията, площадът на Победата, Кралският дворец, Катедралата.
Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Букурещ.

2 ДЕН /БУКУРЕЩ – СИНАЯ – замъците ПЕЛЕШ и БРАН – БУКУРЕЩ/
Закуска. Отпътуване за планинския курорт Синая известен като „Перлата на Карпатите“ Посещение на фееричният замък Пелеш. Смятан от много за един от най-красивите замъци в Европа, той е истински шедьовър на немския неоренесанс. Строежът му е започнал през 1873 г. по заръка на крал Карол I и е завършен през 1883 г., бил лятна резиденция на кралското семейство до 1947 г. Неговите 160 стаи са украсени с най-добрите примери на европейското изкуство, кристални полилеи от остров Мурано, немски витражи и кожени стени от Кордоба.
Разглеждане на манастирът на Синая, построен през 1690-1695 г. от румънския благородник Михай Кантакузино, след поклонническото му пътуване до манастира „Света Екатерина“ на Синайския полуостров. Впоследствие градът, който възниква около манастира, започва да се нарича Синая.
Посещение на замъка Бран, известен още като „Замъка на Дракула“. Покрит със загадъчна аура от мистерии и легенди, кацнал върху скала на височина 60 метра, замъкът Бран дължи своята слава най-вече на мита, създаден от писателят Брам Стокър за зловещия граф Дракула. Макар авторът никога да не е посещавал Трансилвания, благодарение на някои изследвания и своето въображение е успял да създаде завладяваща история за тъмните и страшни владения на Граф Дракула, както и мита че някога замъкът е бил дом на Влад Тепеш, владетел на Влахия. Замъка за първи път е документиран в акт издаден от Лайош I Велики на 19 ноември 1377 г., даващ правото на саксонците от Кронщад (Брашов) да построят своя Цитадела. Построен е на мястото на старо укрепление на тевтонските рицари. Тесни вити стълбища водят през около 60 дървени стаи, повечето свързани с подземни проходи, в които се помещават колекции от мебели, оръжия и брони, датиращи от 14-ти до 19-ти век.
Връщане в хотела в Букурещ. Вечеря. Нощувка в Букурещ.

3 ДЕН /БУКУРЕЩ – СОФИЯ/
Закуска. Свободно време в Букурещ и възможност за посещение на Двореца на Парламента – този архитектурен колос е признат за първенец в множество категории дори в световен мащаб: включително най-тежката сграда в света, най-голямата сграда в Европа (почти 370.000 квадратни метра и хиляда и сто стаи) и втората по големина административна сграда в света (след Пентагона). Печели и в категория за разточителство и кич, доказателство за скандалния лукс в който е живеел Чаушеску, преди да бъде свален от властта с държавен преврат.
Около обяд отпътуване за България. Пристигане в София привечер.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:

човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
 245 лв.  235 лв.  315 лв.  195 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
*2 нощувки, 2 закуски и 2 вечери в хотел 3* в Букурещ
*транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/
*водач от фирмата организатор
*екскурзоводско обслужване
*групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
*входни такси и билети за туристически обекти: замъка Бран – 35 леи, замъка Пелеш – 30 леи, Парламента – 16 леи
*доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 2 лева; от 71 до 75г. – 4 лева; от 76 до 85г. – 7 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 50 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица № 00088466/13062110000469/22.04.2021г. със срок на валидност 11.05.2021г. до 10.05.2022г.
Лимити на отговорност: 125 000 лева

Телефони за спешна връзка с Туроператора:
от понеделник до петък: 00359 2 980 2774; 00359 888 655515
събота, неделя и празнични дни: 00359 888 655515


към пълната версия на сайта
Copyright © 2015
Powered by