Постойна Яма, езерото Блед, езерото Вьортерзее и Клагенфурт
Хранене: HB

4 дни / 3 нощ.

Цена от: 565 лв.
Дати на отпътуване:
20.10.2022

ПЕЩЕРАТА ПОСТОЙНА ЯМА, ЕЗЕРОТО БЛЕД, ЕЗЕРОТО ВЬОРТЕРЗЕЕ И КЛАГЕНФУРТ

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Включен пансион: 3 закуски и 3 вечери
Дати на отпътуване:14.07.2022, 02.09.2022, 22.09.2022, 20.10.2022Възможност за отпътуване и връщане от/до:
района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик (с допълнително заплащане. необходима е предварителна заявка. изпълнява се при 15 желаещи души)
района на Благоевград, Дупница, Радомир, Перник
Автогара София и ЖП гара София


ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
1 ДЕН СОФИЯ - ЗАГРЕБ
Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 06.00ч. Транзитно пътуване по маршрут: София – Белград – Загреб. Пристигане в Загреб в късния следобед. Панорамна обиколка и пешеходна разходка в сърцето на хърватската столица: площад Бан Йосип Йелачич, Катедралата, площад Каптол, улица Илица, Горни град, църквата Св.Марк. Настаняване в хотел в / в района на Загреб. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН ЗАГРЕБ – пещерата ПОСТОЙНА ЯМА – замъка ПРЕДЯМА – езерото БЛЕД
Закуска. Отпътуване за природния феномен пещерата “Постойна яма” и замъка Предяма.
Пещерата Постойна е най-известната пещера в света. Тя е най-важната туристическа атракция на Словения и един от най-големите карстови паметници в света. C. Това е единственото място в света, където подземният пейзаж може да бъде видян чрез обиколка с електрически влак. Фантастичната мрежа от тунели, пасажи, галерии и зали, удивителното разнообразие от карстови форми, както и лесния достъп със сигурност са основните причини за популярността на пещерата и нейния голям брой посетители. За посещението й имате нужда от яке и топли обувки, температурата е 10 °
Посещение на замъка Предяма - царуващ над околния район, недалеч от пещерата Постойна, в идиличното селце Предяма. Тази великолепна, мистериозна и непревземаема крепост вече повече от 800 години е кацнала върху вертикална 123-метрова скала. Запазения пещера-замък ще ви запознае с уникалната строителна техника и изобретателност на хората от Средновековието, които са търсели безопасно убежище и са го намерили точно на входа на пещерата.
Отпътуване за алпийския курорт Блед известен със своето кристално чисто езеро с изумрудени води. Езерото се е образувало преди 14 000 г. при падане на глетчер от Алпийските върхове в долината.
Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН БЛЕД – ( по желание екскурзия до езерото ВЬОРТЕРЗЕЕ и КЛАГЕНФУРТ -)
Закуска. Свободен ден в Блед или по-желание екскурзия до Отпътуване за Клагенфурт - град, разположен в самия юг на Австрия, а също така и столица на федерална провинция Каринтия. Според легендата Клагенфурт е основан на мястото, където е бил убит дракон, който е живял в близкото блато. Клагенфурт е разположен в южната част на Австрия в долината между Алпите и планината Караванке, през която минава границата на Австрия и Словения. Градът е заобиколен от хълмове в долината от всички страни. Западно от града се намира езерото Вьортерзее, което е важен център за отдих и често се нарича „Австрийско море“. Езерото се разпознава по синьо-зеления цвят на водата и е третото ледниково езеро, образувано от същия ледник като Бледското и Бохинското езеро. Поради красивия пейзаж, районът на езерото е предпочитана лятна дестинация за мнозина, които търсят спокоен отдих.
Следва пешеходна разходка в старият град на Клагенфурт - един от най-красивите в цяла Австрия. По своята красота историческата част на град Клагенфурт е практически сравнима със забележителните исторически архитектурни шедьоври на столицата на държавата - Виена. Не без причина, заради своята компактност, красота и запазване на културното наследство, Старият град на Клагенфурт е награждаван с престижни дипломи. Ще видим Стария площад, старо и ново Кметство, новият площад с драконовия фонтан. Свободно време.
След това се връщаме в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН БЛЕД - ЛЮБЛЯНА - СОФИЯ
Закуска. Отпътуване за Любляна. Пешеходна обиколка в централната част на Любляна: Катедралата Св.Николай, Кметството, фонтан Робба, Централния пазар, Тройния мост, площад Прешернов, църквата Св.Франциск. Отпътуване за България. Пристигане в София късно през нощта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:
Човек в двойна стая Трети възрастен в стая Единична стая Дете до 12 г. (в стая с 2ма възрастни)
565 лв 550 лева 710 лева 525 лева


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в/ в района на Загреб

2 нощувки, 2 закуски и 2 вечери в хотел 3* в района на Блед

Транспорт с туристически автобус 3*

Водач от фирмата организатор;

Екскурзоводско обслужване;

Групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро (за лица над 65г има доплащане)

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Входни такси на туристическите обекти по програмата: комбиниран билет за посещение на пещерата Постойна яма и замъка Предяма – 38 евро; замъка над езерото Блед – 13 евро,

Доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани!

Доплащане за трансфер в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева.


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбинаот непътуващия родител/непътуващите родители.Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 50 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 35 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
- 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
- 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
- 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията не е подходяща за лица с ограниченаподвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪▪▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица №00088466/13062110000529/03.05.2022г.
към пълната версия на сайта
Copyright © 2015
Powered by