БАИНА БАЩА, река Дрина и национален парк Тара
Хранене: HB

3 дни / 2 нощ.

Цена от: 245 лв.
Дати на отпътуване:
24.09.2021,  01.10.2021,  05.11.2021

БАИНА БАЩА, река Дрина и национален парк Тара
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Включен пансион: 2 закуски, 2 вечери
Хотел по програмата: ZEPTER HOTEL DRINA 4* - https://zepterhoteldrina.com/
Датa на отпътуване: 24.09.2021, 01.10.2021, 05.11.2021Възможност за отпътуване и връщане от/до:
района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик (с доплълнително заплащане)
района на Благоевград, Дупница, Радомир, Перник
Автогара София и ЖП гара София

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
1 ДЕН /СОФИЯ – БАИНА БАЩА/ - 440 км
Отпътуване от София от паркинга пред стадион “Васил Левски” в 06.30ч. Пътуване по маршрут: Ниш – Крушевац – Кралево – Чачак – Ужице - Баина Баща.
Пристигане в Баина Баща - град разположен в западна Сърбия, на десния бряг на река Дрина, в подножието на планината Тара - обявена за национален парк през 1981г. и привличаща хиляди туристи с чистият си въздух и спиращи дъхът гледки. Един от символите на града е „плаващата” дървена къща, разположена на речна скала – номинирана е за едно от седемте чудеса на Сърбия и придобива широка популярност след като National Geographic публикуваха нейна снимка, която е избрана за една от най-добрите през 2015 година. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН / БАИНА БАЩА - МАНАСТИР РАЧА /
Закуска. Посещение на Манастирът Рача - сръбско духовно и културно средище от Средновековието, намира се в полите на планината Тара, 6 км северно от Баина Баща. Според преданията е основан от крал Стефан Драгутин (1276-1316). През времето мнастирът е разрушаван многократно и отново изграждан, сегашната църква е изградена 1826 г.
Следва селището Перучац и река Врело които се намират на десния бряг на Дрина, в Националния парк Тара. Река Врело е дълга само 365 метра и се смята за една от най-късите реки в Европа. Тъй като дължината й е толкова метра, колкото дни има в годината, тя се нарича още „Река на годината“. В края на краткото си течение се влива в река Дрина с водопад висок 14 метра. Над самият водопад се намира и едноименен ресторант, в който можете да се насладити на местни рибни специалитети. Програмата продължава с посещение на най-старата сръбска дестилерия за бренди - „BB Klekovača“ основана през 1953 г., но традицията и датира още от 1865 г. „BB” дестилерията е известна именно с „клековача“ - сливова ракия (сливовицa) с добавени плодове от хвойна. Дегустация на бренди. Свободно време за разходка в Баина Баща. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / БАИНА БАЩА – ДЪРВЕН ГРАД - СОФИЯ/
Закуска. Напускане на хотела. Посещение на известния Дървенград построен по инициатива на Емир Кустурица. В това необикновено селище, разположено в живописната местност Мокра гора близо до границата на Сърбия с Босна, всичко е направено от дърво. Къщите, хотела, ресторанта, църквата, дори настилката по улиците са дървени. Първоначално Дървенград е построен като декор за снимките на филма на Кустурица „Животът е чудо“, но с времето се превръща в една от туристическите атракции на Сърбия. Продължаване по маршрут: Чачак – Кралево – Ниш - София. Пристигане в София късно през нощта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:

човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12г. в стая с 2-ма възрастни
STANDARD стая  245 лв.  245 лв.  325 лв.  205 лв.
DELUXE стая  275 лв.  275 лв.  370 лв.  220 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 50 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪ Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица № № 00088466/13062110000469/22.04.2021г. със срок на валидност 11.05.2021г. до 10.05.2022г.

Телефони за спешна връзка с Туроператора:
от понеделник до петък: 00359 2 980 2774; 00359 888 655515
събота, неделя и празнични дни: 00359 888 655515


към пълната версия на сайта
Copyright © 2015
Powered by