ВОЙВОДИНА - Нови Сад, Суботица, езерото Палич, Сомбор
Маршрут: Нови Сад, Суботица, езерото Палич, Сомбор

Хранене: HB

3 дни / 2 нощ.

Цена от: 340 лв.
Дати на отпътуване:
21.10.2022

ВОЙВОДИНА
Маршрут на пътуването: Нови Сад, Суботица, езерото Палич, Сомбор
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Включен пансион: 2 закуски, 2 вечери
Дати на отпътуване: 04.09.2022, 23.09.2022, 21.10.2022Програма на пътуването:
1 ДЕН /СОФИЯ – НОВИ САД – СУБОТИЦА/
Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 07.00ч. Маршрут: София – Белград – Нови Сад. Пристигане в ранния следобяд в Нови Сад – столица на област Войводина и втори по големина град в Сърбия. Посещение на крепоста Петроварадин – най-атрактивния паметник на културата и историята на града. Необичайната си извисеност над нивото на Дунав, Петроварадин дължи на високата скала, която се издига над реката. С четири етажа под земята, 16,5 километра подземни галерии, сводове и куполи, около 12 000 бойници и 13 порти, крепоста е наречена Гибралтар на Дунав. Пешеходна разходка в центъра на Нови Сад – площада на Свободата, Римокатолическата катедрала, Сградата на Общината. Продължаване за Суботица. Пристигане и настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН /СУБОТИЦА – ЕЗЕРОТО ПАЛИЧ/
Закуска. Туристическа обиколка на Суботица – най–северният град на Сърбия, разположен на 10 км от границата с Унгария. Градът ще ви плени с уникалната си архитектура – смесица от няколко стила, оставили своето отражение през вековете. Ще видим: сградата на кметството, изградена в началото на двадесети век. Градският музей, францисканският манастир, който е бил построен в началото на 18 век, както и католическата катедрала Света Тереза. Следобед отпътуване за град Палич с едноименното езеро дълго 8 км. Малкото градче се слави със статута си на СПА и ваканционно селище. Свободно време за разходка около езерото, за да се насладите на тишината и спокойствието. Връщане в Суботица. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН /СУБОТИЦА – СОМБОР - СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване за Сомбор - град на богато културно наследство, пазител на стари традиции и история, широко известен със своята зеленина заради някои дървесни видове донесени от долината на Мисисипи през 1903 г. и с право носещ епитета на „Най-зеления град на Европа“. Туристическа програма: Сградата на Общината, Парка на героите, площад Цар Урош, площад Света Троица, Народния театър, Градския музей, площад Република. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:
човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
340 лв. 330 лв. 430 лв. 295 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- 2 нощувки, 2 закуски и 2 вечери в хотел 3* в / в района на Суботица
- транспорт с туристически автобус 3*
- водач от фирмата организатор
- екскурзоводско обслужване
- медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- входни такси на туристическите обекти по програмата
- доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 50 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица №00088466/13062110000529/03.05.2022г. Период на застрахователно покритие: 11.05.2022г. до 10.05.2023г.


към пълната версия на сайта
Copyright © 2015
Powered by