КЮСТЕНДИЛ – ГРАНИШКИ МАНАСТИР – РУЕНСКИ МАНАСТИР
1 дни / 0 нощ.

Цена от: 28 лв.
КЮСТЕНДИЛ – ГРАНИШКИ МАНАСТИР – РУЕНСКИ МАНАСТИР
Маршрут: София – Дупница – с.Невестино – Кюстендил - Гранишки манастир – Руенски манастир - София
Продължителност: 1 дни / 0 нощувки
Дати на отпътуване: 26.09.2020; 17.10.2020; 14.11.2020
Цена 28 лева


1 ДЕН /СОФИЯ – Кюстендил – Гранишки манастир – Руенски манастир - СОФИЯ /
Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 07.00ч.
Спирка при село Невестино, където ще видим каменният Кадин мост над река Струма.
Разположен в подножието на планина Осогово, Кюстендил е важен балнеоложки и туристически център, тук ще се потопите в неповторимата атмосфера на спокойствие и уют и да почувствате хармонията между минало и настояще. Запазени са римски и турски бани, средовековни крепости и кули, възрожденски сгради и църкви, джамии. Първо ще посетим крепостта Хисарлък която се намира на най-високата равнинна част на хълма “Хисарлъка”, издигащ се на 2 км югоизточно от Кюстендил. Изградена в края на ІV-началото на V в., поправяна през VІ в., тя преживява Първата и Втората българска държава и е съборена от османските завоеватели през XV в. Многобройните и разнообразни археологически находки говорят за непрекъснатото и продължително използване на крепостта през античността и средновековието. Следва пешеходна разходка в центъра на града: Римските терми, Пиркова кула, Джамия "Ахмед бей", Чифте баня, Дервиш баня, площад Велбъдж, Църквата “Успение Богородично”, Художествена галерия "Владимир Димитров Майстора"
Посещение на Гранишки манастир Свети Лука, близо до село Граница, на 8 км източно от град Кюстендил. Манастирът е основан през Х в., многократно е разрушаван от турците и е възобновен през ХХ в. (1948 г.). „Св. Лука” представлява комплекс от еднокорабна, едноапсидна и безкуполна черква, на западната фасада на която е долепена камбанария и жилищни сгради.
Отпътуване за село Скрино за посещение на Руенски манастир “Св. Йоан Рилски”, скътан в красива местност сред северните склонове на Руен планина. Руенският манастир е един от малкото новопостроени в България. Красивата и приветлива обител е разположена сред букова гора и вековни дървета от един изключителни рядък растителен вид – Царския лешник. От манастира по живописна пътека се стига до пещерата, която е била първата обител на Св. Иван Рилски преди да се пресели към Рилския манастир. Малко след нея се забелязва голям кръст върху скала, извисяваща се почти над пътя. Той обозначава мястото, от което според преданието една девица се е хвърлила за да се спаси от гонещите я турци.
Отпътуване за София. Пристигане вечерта пред паркинга на стадион Васил Левски.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с лицензиран микробус/автобус в зависимост от броя на групата.
Водач по време на пътуването.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮВА:
Лични разходи
Медицинска застраховка
Застраховка „Отмяна на пътуване“
Входните такси на посещаваните обекти: Художествената галерия: 2-4 лева


НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪пълно плащане при записване

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 1 ден преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица № 00088466/13062010010407/11.05.2020 г. със срок на валидност 11.05.2020 - 10.05.2021. Лимити на отговорност: 25 000 лева.

МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ СРЕЩУ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА COVID-19
С цел осигуряване безопасността на туристите, са въведени следните мерки по време на пътуване:
Използваната запълняемост на автобуса е 65 % от наличните седалки;
Извършва се основна дезинфекция на автобусите преди и след пътуване;
Дезинфекция на автобуса по време на почивка;
Лица с висока температура или кашлица няма да бъдат допускани в автобуса. В този случай, агенцията няма да възстановява внесената сума от туристите;
В автобуса има дезинфектант, който всеки турист може да ползва.
Консумацията на храна в превозните средства е абсолютно забранена;
По време на пътуването в автобуса носете лични предпазни средства – маска, шлем, по желание – ръкавици. В автобуса има дезинфектант, който всеки пътник може да ползва.
Климатикът в автобуса може да се ползва само в режим вентилация.


Телефони за спешна връзка с Туроператора:
от понеделник до петък (09.30-18.00ч.) 00359 2 980 2774; 00359 2 981 6583; 00359 888 655515
събота, неделя и почивни дни: 00359 888 655515


към пълната версия на сайта
Copyright © 2015
Powered by