СЛИВЕН – ЖЕРАВНА - КОТЕЛ
Маршрут: Сливен, Ичера, Жеравна, Котел, Медвен

Хранене: BB

2 дни / 1 нощ.

Цена от: 115 лв.
СЛИВЕН – ЖЕРАВНА - КОТЕЛ
Маршрут: Сливен, Ичера, Жеравна, Котел, Медвен
Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Дати на отпътуване: 07.11.2020
Цена 115 лева

1 ДЕН /СОФИЯ – СЛИВЕН - ИЧЕРА /
Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 07.00ч.
Пристигане в град Сливен. Още през първите столетия на османското владичество Сливен и Сливенският край се превръщат в средище на хайдушкото движение – една от най-обичайните форми на съпротива против турското робство. Това поражда славата на Сливен като град на стоте войводи. Той е известен като родно място на националните герои Хаджи Димитър и Панайот Хитов. През 1834 г. Добри Желязков - Фабрикаджията създава първата вълненотекстилна фабрика в българските земи, която постоянно се разраства. Непосредствено след освобождението край Сливен се създават 15 текстилни и няколко други фабрики. Сливен се превръща в първия индустриален град в България и е известен като "Българският Манчестер". Разглеждане на централната му част и най-значимите обекти на града: Старият бряст, Паметникът на Хаджи Димитър, Църквата Свети Димитър, Сградата на община Сливен, Хощеровата къща, Часовниковата кула, Къща-музей "Хаджи Димитър".
Отпътуване към село Ичера. Кратка разходка в китното планинско селце с много добре запазени възрожденски къщи.
Настаняване в хотел 1* / 2* или в къща за гости в района на Жеравна – Котел. Нощувка.

2 ДЕН /КОТЕЛ – ЖЕРАВНА – МЕДВЕН - СОФИЯ /
Закуска.
Посещение на село Жеравна - архитектурен и музеен резерват с добре запазени и възстановени възрожденски къщи, изографисани и с изящна дърворезба, тесни калдъръмени улички и многобройни чешми. В околността бликат множество извори, повечето от които са отведени в чучурите на чешми. 172 от къщите в селото са обявени за паметници на културата.
Посещение на Котел - град с красиви архитектурни модели от Възрожденския период. Градът е обявен за архитектурен и исторически резерват. Запазени са над 110 възрожденски къщи. Типичната дървена къща е едноетажна или двуетажна, със скромно обзавеждане. Декорацията, ако има такава, обикновено е от дърво като преобладават иконостаси и врати с красива дърворезба. В двора на котленската къща обикновено има лозя, кладенци и високи каменни стени. В Галатанското училище в Котел е уредена музейна експозиция на великолепни образци на килимотъкаческото изкуство, а в Кьорпеевата къща е уреден етнографски музей. Природното разнообразие на Котленския регион е отразен в Природонаучния музей. В църквите “Св. Троица” и “Св. Св. Петър и Павел” има запазени красиви дърворезби. В Котел се намира и първата гимназия за фолклорно пеене и инструментална музика “Филип Кутев”.
Посещение на село Медвен - едно от малките очарователни старопланински селца, почти непроменени от времето, които пазят спомени и белези от дълга и нелека история. Една от забележителностите на селото са многобройните добре запазани дървени възрожденски къщи. Голяма част от тях са по-стари от 150 години и все още пазят свидетелства за ожесточените черкезки набези. Друга местна забележителност е къщата-музей и паметникът на писателя-революционер Захари Стоянов. Оттук произхожда и друг известен творец – драматургът Стоян Бъчваров.
Отпътуване за София. Пристигане вечерта на паркинга пред стадион Васил Левски.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
1 нощувка и 1 закуска в хотел 1* / 2* или в къща за гости в района на Жеравна – Котел (в стаи с 2 и 3 легла)
Транспорт с лицензиран микробус/автобус в зависимост от броя на групата.
Водач по време на пътуването.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮВА:
Лични разходи
Медицинска застраховка
Застраховка „Отмяна на пътуване“
Входните такси на посещаваните обекти:


НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 30 лева на човек при записване
▪доплащане 10 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 1 ден преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица № 00088466/13062010010407/11.05.2020 г. със срок на валидност 11.05.2020 - 10.05.2021. Лимити на отговорност: 25 000 лева.

МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ СРЕЩУ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА COVID-19
С цел осигуряване безопасността на туристите, са въведени следните мерки по време на пътуване:
Използваната запълняемост на автобуса е 65 % от наличните седалки;
Извършва се основна дезинфекция на автобусите преди и след пътуване;
Дезинфекция на автобуса по време на почивка;
Лица с висока температура или кашлица няма да бъдат допускани в автобуса. В този случай, агенцията няма да възстановява внесената сума от туристите;
В автобуса има дезинфектант, който всеки турист може да ползва.
Консумацията на храна в превозните средства е абсолютно забранена;
По време на пътуването в автобуса носете лични предпазни средства – маска, шлем, по желание – ръкавици. В автобуса има дезинфектант, който всеки пътник може да ползва.
Климатикът в автобуса може да се ползва само в режим вентилация.


Телефони за спешна връзка с Туроператора:
от понеделник до петък: 00359 2 980 2774; 00359 2 981 6583; 00359 888 655515
събота, неделя и почивни дни: 00359 888 655515


към пълната версия на сайта
Copyright © 2015
Powered by