БУДАПЕЩА, ДВОРЦИТЕ НА ФАМИЛИЯ ЕСТЕРХАЗИ, ГЬОР
Маршрут: Будапеща, Дворецът Естерхази Във Фертьод, Шопрон, Замъкът Форхтенщайн, Дворецът Естерхази в Айзенщад, Гьор, Панонхалма

Хранене: BB

4 дни / 3 нощ.

Цена от: 490 лв.
БУДАПЕЩА, ДВОРЦИТЕ НА ФАМИЛИЯ ЕСТЕРХАЗИ, ГЬОР
Маршрут на пътуването: Будапеща, Дворецът Естерхази Във Фертьод, Шопрон, Замъкът Форхтенщайн, Дворецът Естерхази в Айзенщад, Гьор, Панонхалма
Продължителност на пътуването: 4 дни /3 нощувки
Включен пансион: 3 закуски
Дати на отпътуване: 06.10 – 09.10.2022г.Възможност за отпътуване и връщане от/до:
района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик (с допълнително заплащане) за да се потвърди е необходимо да има поне 15 души желаещи.
района на Благоевград, Дупница, Радомир, Перник
Автогара София и ЖП гара София.1 ДЕН /СОФИЯ – БУДАПЕЩА/
Отпътуване от София в 06.30 часа от паркинга пред стадион „Васил Левски”. Транзитно пътуване по маршрут София - Белград - Будапеща. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ДЕН /БУДАПЕЩА – Дворец ЕСТЕРХАЗИ във ФЕРТЬОД - ШОПРОН/
Закуска. Туристическа програма в Будапеща: Площада на Героите, булевард Андраши с площад Октогон, Операта, катедралата Св.Стефан, въжения мост Сечени, Рибарските кули, църквата Св.Матияш, Кралския дворец, Цитаделата, моста Ержебет. Около обяд отпътуване за град Фертьод. Посещение на един от най-красивите дворци в Унгария – Естерхази. Дворецът е с голямо историческо значение не само за град Фертьод но и за цяла Унгария, дължащо се на факта, че това е най-забележителния архитектурен паметник в стил рококо. Настаняване в хотел в района. Нощувка

3 ДЕН / замък ФОРХТЕНЩАЙН – Дворец ЕСТЕРХАЗИ в АЙЗЕНЩАД - ГЬОР/
Закуска. Отпътуване за Австрия. Посещение на замъкът Форхтенщайн - това е единствената крепост в региона, която никога не е била превземана по време на турските войни. Поради тази причина замъкът е служил, като съкровищницата на князете Естерхази. Тази богата колекция от семейни съкровища все още може да се види тук.
Следва посещение на дворецът Естерхази - мястото, където великият композитор Хайдн е работил 30 години за фамилията Естерхази. Именно на тази фамилия е кръстен този красив замък. Постройката на двореца Естерхази се издига в Айзенщат, който е столица на австрийската област Бургенланд, внушителният замък се счита за символ на града. Основната забележителност на двореца Естерхази е построената между двете северни кули музикална зала Хайднзаал.
Връщане в Унгария, пътуване към град Гьор- един от най-красивите и най-големи исторически градове в страната, и съответно обещаващ на своите посетители множество исторически забележителности, природни и културни съкровища. Приказни малки улички, мистериозни алеи, обширни площади, красиви паметници и уютни тераси правят бароковия център на Гьор незабравима дестинация. Пешехидна разходка в центъра на Гьор: Епископският дворец, Катедралата, Кметството, площад Сечени. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ДЕН / ГЬОР –ПАНОНХАЛМА - СОФИЯ /
Закуска. Отпътуване за Панонхалма за посещение на Бенедиктинското абатство извисяващо се на хълма над града и леко доминиращо в околония панонския пейзаж. Манастирът на абатството носи името на унгарския светец и покровител на страната Свети Мартин. От своето създаване през 13 в. Абатстото играе изключително важна религиозна и културна роля, чието влияние продължава и до днес. Заради своята древна история и културен подем Абатството в Панонхалма е включено в списъка на ЮНЕСКО за Световно наследство. Отпътуване за България.
Пристигане в София късно през нощта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК
човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете 2-12г. (настанено в стая с 2-ма възрастни)
490 лв. 465 лв. 610 лв. 440 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
двореца Естерхази (Унгария) 3500 HUF,
двореца Естерхази (Австрия) – 13 EUR,
замъкът Форхтенщайн + Съкровищницата – 13 EUR,
Манастирът в Панонхалма - 2200 HUF

ВАЖНО!!! Във връзка с драстичното поскъпване на горивата, е възможно въвеждане на доплащане за гориво. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомени своевременно, в случай че такова доплащане се наложи. !!!

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 50 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 35 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
-20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
-7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
-48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪ Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица №00088466/13062110000529/03.05.2022г. Период на застрахователно покритие: 11.05.2022г. до 10.05.2023г.

към пълната версия на сайта
Copyright © 2015
Powered by