ВЕЛИКДЕН 2023 в КЛАДОВО - на брега на ДУНАВА - хотел DJERDAP 3*
Хранене: FB

4 дни / 3 нощ.

Цена от: 485 лв.
Дати на отпътуване:
14.04.2023-17.04.2023

ВЕЛИКДЕН 2023 В КЛАДОВО - на брега на ДУНАВА в СЪРБИЯ
хотел DJERDAP 3* - https://www.hoteldjerdap.com/

Период на пътуването: 14.04 – 17.04.2023
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Включени: 3 закуски, 1 обяд, 1 великденски обяд, 1 вечеря с напитки и жива музика, 1 вечеря с напитки, 1 празнична великденска вечеря с напитки и жива музикаВЪЗМОЖНОСТ ЗА ОТПЪТУВАНЕ И ВРЪЩАНЕ ОТ/ДО:
района на Дупница, Перник
Автогара София и ЖП гара София


ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
1 ДЕН - /СОФИЯ – ВИДИН - НЕГОТИН – КЛАДОВО /
Отпътуване в 08:00ч. от паркинга на стадион Васил Левски, гр.София. Пътуване по маршрут София – Видин – ГКПП Брегово – Неготин. В Неготин кратък престой с възможност обяд.
Следобяд пристигане в Кладово. Града се намира на 290 км от София, на десния бряг на река Дунав. Кладово е спокойно, романтично място в източната част на Сърбия, прегърнато от меандъра на Дунав. Градът е разположен на ръба на националния парк Джердап и благодарение на уникалния средиземноморски климат и голям брой слънчеви дни, Кладово се посещава всяка година от впечатляващ брой туристи.В близост до Кладово са разположени многобройни туристически ценности: природни рядкости и красоти (река Дунав, клисурата Железни врата и Национален парк Джердап), културно -историческо наследство (останки от Траяновия мост и Траяновата плоча, римска крепост Даяна, турската крепост Фетислам и др.) и създадени ценности (ВЕЦ Джердап). Настаняване в хотел Djerdap 3*. Хотела се намира на самия бряг на река Дунав, в центъра на Кладово. Всички стаи са с изглед към реката и към отсрещна Румъния и град Турну Северин. Свободно време за почивка.
От 20.00ч. Вечеря с включена консумация на местни напитки и жива музика.
Нощувка.

2 ДЕН – / КЛАДОВО /
Закуска (от 07.00 до 10.00ч.). Свободно време за разходка и пазар в центъра на Кладово.
Обяд (от 12.00 до 14.00ч.)
След обяд разходка с кораб по река Дунав по маршрут Текия – Децебал - Текия (около 2 часa).
Връщане в хотела. Свободно време.
От 20.00ч. Вечеря с включена консумация на местни напитки. Нощувка.

3 ДЕН – /КЛАДОВО – Турну Северин*/
Закуска. Свободно време или по желание включване в допълнителна екскурзия до град Турну Северин, Румъния (не забравяйте да носите лична карта със себе си). Разглеждане на Турно Северин и неговите забележителности. Селището на мястото на днешния град е съществувало през времето на римския император Домициан и се счита за най-старото римско селище на територията на днешна Румъния. Градът е основан от унгарския крал Ласло I и се намира срещу Кладово на Дунав. Насред града се издига кула, а до нея - стари казарми и затвор. Кулата е част от крепост, строена през XIII век. Тази кула дава средновековното име на града - Турну Северин. От римската Дробета са открити основи на сгради, терми и др. Връщане в Кладово.
От 13.00ч. до 15.00ч. ВЕЛИКДЕНСКИ ОБЯД с традиционни ястия: агнешко, свинско, салати, великденски яйца, козунак. Включена консумация на местни напитки.
Свободно време.
От 20.00ч. ПРАЗНИЧНА ВЕЛИКДЕНСКА ВЕЧЕРЯ с жива музика и включена консумация на местни напитки. Нощувка.

4 ДЕН – /КЛАДОВО – ВИДИН - СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване от Кладово за Видин. Посещение на крепостта Бабини-Видини кули. Считана е за единствената изцяло запазена средновековна крепост в България. Разположена е на големия завой на река Дунав при града. Крепостта е служела за защита на град Видин през почти цялото Средновековие, силно е разширена и укрепена по времето на цар Иван Срацимир. Голяма част от сградите, построени по това време, са останали неразрушени. В дешния си вид крепостта се състои от две основни стени и четири кули. Продължаване по маршрута за София. Пристигане вечерта.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ НА ЧОВЕК:
ТИП НАСТАНЯВАНЕ човек в двойна стая трети възрастен в стая Единична стая дете 7-11.99г. настанено в стая с 2ма възрастни дете 3-6.99г. настанено в стая с 2ма възрастни
Стая STANDARD 485 лв. 485 лв. 570 лв 360 лв. 295 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

ВАЖНО!!! В случай на покачване на цената на горивата, е възможно въвеждане на доплащане за гориво. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомени своевременно, в случай че такова доплащане се наложи. !!!

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 100 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 35 души
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.

Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица №00088466/13062110000529/03.05.2022г. Период на застрахователно покритие: 11.05.2022г. до 10.05.2023г.

към пълната версия на сайта
Copyright © 2015
Powered by